Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Βροχή και Μπύρα

Σήμερα (ή αυτές τις μέρες γενικότερα) συμβαίνει κάτι το περίεργο. Βρέχει και κάνει καιρό όπως Ευρώπη - με εξαίρεση κανά μισάωρο που ρίχνει βροχή όπως την ξέρουμε. Δηλαδή, ρίχνει μερικές ψιχάλες, βγαίνει λίγο ο ήλιος, έρχονται συννεφάκια κρύβουν τον ήλιο, ξαναρίχνει λίγο αλλά ανεπαίσθητα, φυσάει όχι πολύ όμως, ξαναρίχνει και πάει λέγοντας. Τι σκατά συμβαίνει λοιπόν;

Οι μετεωρολόγοι φυσικά αδυνατούν να απαντήσουν και να προβλέψουν, όπως αδυνατούν πάντα, αρκούνται στην «κοιτάω-έξω-από-το-παράθυρο-και-λέω-τι-καιρό-κάνει» τεχνική.

Τα μέντιουμ, οι καφετζούδες, οι χαρτορίχτρες και ο Καραμανλής τα έχουν βρει σκούρα.

Οι τουρίστες αναρωτιούνται εάν πήραν λάθος πτήση προς Σκανδιναβία ή κεντρική Europa ή England. Κι όμως αυτοί οι ίδιοι φταίνε για την κατάσταση στην οποία περιήλθαμε! Αμ, δε πήρανε αυτοί λάθος πτήση αλλά ο καιρός που για κάποιον ανεξήγητο λόγο τους ακολούθησε από το Merseyside της βορειοδυτικής Αγγλίας ως την βαλκανική ελλαδίτσα μας! Και μέχρι πρότινος μπορεί να είχαμε καλοκαίρι τώρα όμως και μέχρι να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους, τις μπυρίτσες και τα κασκόλ τους και να φύγουν όλα αυτα τα Αγγλάκια που μας φορτώθηκαν, θα έχουμε καιρό τέτοιονα, να μου το θυμηθείτε!

Πάντως είναι όμορφα και έτσι, ο απογευματινός ήλιος, τα συννεφάκια και ο μπλε ουρανός πάνω απ’το κεφάλι μας και οι ψιχάλες στο βρεγμένο πεζοδρόμιο.

Αυτό ήταν το σχόλιο των ημερών, ωωωωωω ναιιιι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: