Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Γυρίζοντας μία Μ.Μ.Τ.

θέμαΜαζί με έναν φίλο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ταινία, απλή, χωρίς ιδιαίτερο νόημα, αλλά ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Με ένα υποτυπώδες σενάριο, λίγες σημειώσεις και ακόμα λιγότερα χρήματα ήρθε η ώρα των γυρισμάτων (σύμφωνα με το πρόγραμμα μου –ήμουν εκτός των άλλων, παραγωγός της ταινίας)


Πρώτο Μέρος

Κυριακή 14:00

Γυρίζονται τα πρώτα πλάνα της καταδίωξης, το αμάξι του ήρωα (Γιάννης) και του hitman(Νίκ). Τίποτα το ιδιαίτερο σε δυσκολία αλλά και ενδιαφέρον. Το «συνεργείο» περίμενε να τελειώσουν οι άλλοι τη καταδίωξη –δε θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε μέσα στα αμάξια- και έτσι ήταν αρκετά βαρετά. Αργότερα το απόγεμα στο σπίτι της γιαγιάς του σκηνοθέτη γυρίσαμε την πρώτη σκηνή της ταινίας. Πολλά γέλια και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτα, όλα πήγαν ρολόι. Χρειάζονται αν όχι πρόβες, αρκετές δοκιμές και συζητήσεις για το πως θα βγει η κάθε σκηνή, τι πως και ποτέ θα κάνει οτιδήποτε ο ηθοποιός και ο οπερατέρ. Αυτά ουσιαστικά είναι δουλεία του σκηνοθέτη. Παράλληλα ο διευθυντής φωτογραφίας κοιτά το κάδρο, το πλάνο, τον φωτισμό και διευθετεί ανάλογα με την αισθητική του. Σίγουρα σε μια ερασιτεχνική μικρού μήκους ταινία, δεν ήταν πάντα τόσο αυστηρή η κατάσταση αλλά καλό είναι να υπάρχουν ρόλοι. Από ιδέες πάντως όλοι είναι πρώτοι.

Δευτέρα κατά τις 13:00

Στο σπίτι του Γιάννη γυρνάμε την σκηνή με την βαλίτσα. Τη βαλίτσα με τα αλεύρια έπρεπε να κάτσω να την γεμίσω τη προηγούμενη μέρα. Αυτό ακριβώς είναι μια ταινία. Όχι μόνο, ερμηνεία και φως, αλλά και κοστούμια, μακιγιάζ, σκηνικά(όσο μπορείς σε μια low budget), ήχος(πολύ σημαντικό, δύσκολο και προβληματικό), μπαταρία και DVD για την κάμερα, κουβάλημα εξοπλισμού, τοποθεσίες και αναζήτησή τους. Μετά το απογευματινό διάλειμμα γυρίσαμε το πρώτο μισό της ανταλλαγής με τον dealer. Ο ήλιος όμως έπεφτε γρήγορα και θα συνεχίζαμε άλλη μέρα. Να σημειώσω εδώ πως τα πλάνα τα είχα σχεδιάσει από πριν σε χαρτί (ντεκουπάζ) οπότε είχαμε έναν μπούσουλα. Φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο, πολλά αλλάζουν στην πορεία (είτε καταλάθος είτε ηθελημένα- νέες ιδέες)

Δεύτερο Μέρος και Συμπεράσματα το επόμενο Σάββατο!

watch@youtube http://www.youtube.com/results?search_query=drug+killers&search=Search

Δεν υπάρχουν σχόλια: