Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Locomondo - Me Wanna Dance

Locomondo
Me Wanna Dance

Οι Locomondo επέστρεψαν πιο... ελληνικοί απο ποτέ (με τη καλή έννοια...)! Ναι, στα προηγούμενα άλμπουμ τους είχαν μπλέξει την ελληνική γλώσσα με τζαμαικάνικους και λάτιν ρυθμούς (με ιδιαίτερη επιτυχία), τώρα ήρθε η στιγμή να πράξουν το ίδιο και στη μουσική. Έτσι πάνω στις βάσεις της reggae και της ska (βασικοί άξονες για το γκρούπ), ξεχνάμε τρομπέτες και τρομπόνια και σειρά πέρνουν... θρακικές γκάιντες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, λύρες και βιολιά! Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα διφορούμενο και εξαρτάται πολύ θα έλεγα απο τα προσωπικά γούστα (όπως όλα άλλωστε). Εγώ το βρήκα άκρως ενδιαφέρον αλλά ίσως σε ορισμένα σημεία αρκετά πειραματικό. Δηλαδή; 'Οτι, ακολούθησαν κατά γράμμα αυτή τη συνταγή σε ολόκληρο τον δίσκο και ίσως για ορισμένους καταντάει κουραστικό. Βέβαια, ίσως αυτό ήθελαν να κάνουν. Δεν ακούς κάθε μέρα τραγούδια σαν τα 'Rembetiskank' ή 'Το Πλατανιώτικο Νερό'. Και για όσους βαρεθούνε (ειλικρινά σας μιλάω, δεν το νομίζω αλλά λέμε τώρα...), υπάρχει ένα pop χιτάκι αφιερωμένο στο καλοκαίρι και μία μπαλάντα.
Αξιόλογες συνεργασίες, δείγμα του σεβασμού που αποκτούν αργά αλλά σταθερά, και στην διεθνή κοινότητα (αν δεν τον κατέχουν ήδη...) απο Amparanoia και Ska Cubano, αλλά και από έλληνες (One Drop Fwd, Soulfire). Στιχουργικά θα τους κατέτασα ένα κλικ παρακάτω από τις προηγούμενες δουλειές τους, χωρίς να έχω κάποια συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Ούτε οι ίδιοι πάντως άλλαξαν θεματολογία (κοινωνική κριτική, έρωτας, ζωή, κι όλα αυτά με μία δόση χιούμορ).
Ο δίσκος, στο σύνολο του είναι μία άξια συνέχεια στη πορεία ενός εναλλακτικού γκρούπ που θα έπρεπε να ακούγεται περισσότερο στο γαμω-ραδιόφωνα μας, μπας και ξυπνήσουμε. Δεν πειράζει, καλύτερα, να μη στριμωχνόμαστε και στα live!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλή τρέλα έχει αυτό το album!