Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Λέτς Τόλκ Αμπάουτ Μπάσκετ...

Ναι, ναι, καλά καταλάβατε σήμερα θα μιλήσουμε για συγχρονισμένη κολύμβηση. Έτσι δεν λέγεται το μπάσκετ στα ελληνικά? Πως?? Καλαθοσφαίριση?? Μπα δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό. Τέλος πάντων σήμερα θα μιλήσουμε για μπάσκετ και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Δυστυχώς οι ομάδες που μέχρι στιγμής έχουν κάνει καλές και γνωστές μεταγραφές είναι οι δυο μεγάλες(Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (ή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αν προτιμάτε)). Οπότε ας μιλήσουμε για αυτές τις δυο ξεκινώντας από τον πρωταθλητή.

Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν 4 παίχτες. Ένας από αυτούς ήταν ο Σισκάουσκας που προτίμησε να παει Ρωσία. Πολύ μεγάλη απώλεια αυτή, μιας και ήταν ένας από τους καλύτερους παίχτες του ΠΑΟ πέρσι. Οι άλλοι τρεις(Γιαφτόκας, Ντελκ, Παπανικολάου) δεν νομίζω να λείψουν σε κανένα μιας και δεν χρησιμοποιηθήκαν και πάρα πολύ ενώ και το κασέ των δυο πρώτων ήταν πάρα πολύ υψηλό για αυτά τα οποία προσέφεραν στην ομάδα οπότε ήταν πάρα πολύ καλό που έφυγαν. Ήρθαν δυο πολλοί καλοί παίχτες, ο Ουίνστον και ο Περπέρογλου που πέρσι έκαναν εκπληκτικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Πανιωνίου. Επίσης, ακούγεται πως ο Σπανούλης θα επιστρέψει στο ΠΑΟ φέτος.

Ο Ολυμπιακός έκανε φέτος τις περισσότερες μεταγραφές αλλά επίσης έδιωξε αρκετούς παίχτες. Έφυγαν Άκερ, Ζίζιτς, Μπάρλος, Ντόμερκαντ, Στακ, Χαρίσης. Εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση η αποχώρηση των Ζίζιτς και Ντόμερκαντ αλλά το σύστημα του Ολυμπιακό να μαζεύει ελληνοπούλα είναι πάρα πολύ καλο. Έτσι πήρε 6 Έλληνες παίχτες, τους Αποστολίδη, Βασιλειάδη, Βουγιούκα, Καυκή, Μαυροκεφαλίδη και Πρίντεζη. Από ξένους πηρέ ξανά πίσω τον Σεϊμπούτις και έφερε τους Αμερικάνους Ρόμπερτς και Γουντς στο λιμάνι. Πιστεύω πως φέτος ο Ολυμπιακός θα είναι πάρα πολύ καλύτερος από πέρσι.

Πολύ καλές μεταγραφές από τους μεγάλους αλλά οι υπόλοιπες ομάδες δεν πάνε πολύ καλά. Ο Άρης καμία μεταγραφή, ο Πανιώνιος έχασε σχεδόν όλα τα περσινά του αστέρια και πήρε τον Καλαμπόκη, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν μέτριες μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: