Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Συνέντευξη τύπου κ. Αλαβάνου

Γάμησε ο Αλαβάνος στην συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι (συγνώμη για την έκφραση αλλά έτσι έγινε). Είχε πολιτικό λόγο –λόγο και όχι διαβάζω-ένα-χαρτί. Δεν το περίμενα αλλά έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα και άλλαξε την αντίληψή μου για το τί είναι και τί θα έπρεπε να κάνει η βουλή. Οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του λαού –γνωστόν, αυτοί μιλούν για εμάς –αναμενόμενον, αυτονόητο, αλλά το έχουμε ξεχάσει! Ζούμε υπό την επήρεια της παντοδύναμης κυβέρνησης, ε όχι! Όλοι οι βουλευτές διαμορφώνουν την πολιτική ζωή και κατ’ επέκταση την ζωή μας. Αυτό είναι το νόημα, πολυκομματική, πολύφωνη βουλή, αυτό χρειάζεται, με κυβερνήσεις όχι συνεργασίας, όπως σωστά είπε ο Αλαβάνος, αλλά αυτοδύναμες τόσο ώστε να μπορούν να δέχονται πιέσεις από την αντιπολίτευση και τον λαό.
Επίσης πολύ σωστά αναφέρθηκε στις υπηρεσιακές κυβερνήσεις του παρελθόντος σε περιόδους εκλογών και την κυβέρνηση της Νουδου που επιχειρεί να την σκαπουλάρει και να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική της ιδιότητα. Θεωρούμε πως είμαστε πλέον ώριμοι και δεν χρειαζόμαστε υπηρεσιακές κυβερνήσεις σε περίοδο εκλογών, όμως αυτή την φορά υπάρχει πρόβλημα. Εκλογές και εθνική κρίση και στις καρέκλες ψηλά κάθονται αυτοί που επιζητούν την ψήφο μας! Ευχαριστώ πολύ, αλλά δε τσιμπάω ρε φίλε! Κατέβα να ξεκινήσουμε μαζί.
Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στο «σχέδιο» καταστροφής της χώρας, που προωθούν ορισμένες παρατάξεις, ο Αλαβάνος μίλησε ειρωνικά για τούρκους, εβραίους, αλβανούς, κουκουλοφόρους, κάμερες και εφ δεκάξι... ε, μα τα ίδια και τα ίδια, όλα τον σκοπό τους εξυπηρετούν. Πάρε κι άλλα ερπύστριοφόρα από τον Θάμνο(Μπούς) να χαρεί λίγο και αυτός ο καημένος.
Τέλος, πολύ το ευχαριστήθηκα όταν αρνήθηκε με σθένος (!!) να συνεργαστεί με κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.Ανέβηκε πολύ στην εκτίμησή μου ο Αλαβάνος.
Μιά χαρά τα είπε λοιπόν, δε λέω έχει την άνεση του μικρού κόμματος, αλλά δεν είναι κολλημένος ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι εκεί μέσα, αντιθέτως με τους λοιπούς «αντιπροσώπους του λαού» που βαριούνται και οι ίδιοι, να λένε τα ίδια και τα ίδια.

ΥΓ1- Την ίδια ώρα η κρατική τηλεόραση παρουσίαζε τις αρωγές στους πυροπαθείς. Με το πέρας της συνέντευξης του Αλαβάνου, πέρασε σε σύνδεση με το ΥΠΕΧΩΔΕ, με τον κύριο πρωθυπουργό μας.

ΥΓ2-Ερώτηση δημοσιογράφου «Είστε ικανοποιημένος κ. Αλαβάνε από το ποσοστό που εισπράττει η παράταξή σας στις δημοσκοπήσεις μέσα από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου;», Αλαβάνος «Δεν θέλω να εισπράξουμε τίποτα από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου»

ΥΓ3- Τα τζάκια τη κάψανε την χώρα. Τα πολιτικά.

ΥΓ4- Αθάνατο ελληνικό άσμα: Παίζεις με την φλόγα και γω στο ‘πα, πως στο τέλος θα καείς...

2 σχόλια:

espeRanGa είπε...

Καλα, ο ρολος του ΣΥΝ ειναι ανυπαρκτος για μενα, αφου ποτε δεν ειχε σαφη, ενιαια και προπαντων σταθερη αποψη. Ετσι γινεται και τωρα.

Καταρχην, εξαιροντας τους αυτονοητους λαικισμους που εγραψες κι εσυ, το πιο γελοιο για μενα ειναι παει κοντρα σε ολα τα κομματα λεγοντας οτι δεν ηταν οργανωμενο σχεδιο. Χρυσε μου ανθρωπε, δεν σου λεω οτι ειμαι ο Πολυδωρας και βλεπω αορατους εχθρους, αλλα αντικειμενικα οι επιχειρησεις, τα κερδη βρηκαν καλυψη με το αρθρο 24. Τελεια και παυλα. Αποδειχτηκε με το καζινο. Συμφεροντα. Λεφτα. Γκε γκε; Ο Αλαβανος λεει για τη ΔΕΗ και τους βοσκους, σε συνδυασμο με τα καιρικα φαινομενα! Αν ειναι δυνατον δηλαδη... Το οτι αναβω φωτια σπιτι μου για να ψησω θεωρειται πυρκαγια;
Αυτες τις πυρκαγιες μετραμε; Μετα βγαζει δελτιο τυπου: "Η κυβέρνηση φορτώνει συστηματικά τις φωτιές στην ζέστη και τον δυνατό αέρα υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών."
Δεν λεω οτι ειναι το ιδιο, αλλα δεν τα λες αυτα!

Δηλωσεις κατα τη διαρκεια των πυρκαγιων: "Παρακαλω ολα τα κομματα να μην εκμεταλευτουν πολιτικα την ολη ιστορια, στον προεκλογικο τους αγωνα."

Οχι ρε γαβ γαβ, θα παιξουμε ταβλι κι οποιος χασει, εχασε τις εκλογες!

Αυτα και αλλα πολλα...

greek tv είπε...

Ποιός Αλαβάνος ρεεεεε...

Αυτός που καλύπτει και με το παραπάνω τους κουκουλοφόρους= προβοκάτορες= ασφαλίτες όταν τα "σπάνε" στις πορείες κ βρίσκουν "πάτημα" τα ΜΜΕ κ λένε για επεισόδια αντί για διαδηλώσεις;

Αυτός που έχει στο κόμμα του τον Στρατούλη; Τον παντελώς άεργο Στρατούλη, ΟΤΕ-τζή της κακιάς ώρας και χαμαλίκι συνδικαλιστή;

Αυτός που η πρώτη μεταρρύθμιση που ζήτησε όταν έγινε πρόεδρος του κόμματος ήταν να ζητήσει από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφιλοφίλων;
Ολα τα έχει λύσει αυτή η χώρα... οι λούγκρες μας μάραναν!

Μαύρο στους Συνασπιστές, τους διεθνιστές, τους ρεβιζιονιστές, τους προδότες της αριστεράς!