Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Καλές Γιορτές απο τον Γκουστάβ!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Τίποτα ενδιαφέρον τελευταία, ξεκούραση, διασκέδαση, ξεφάντωμα, γιορτινή ατμόσφαιρα κλπ κλπ κλπ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!
ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕΕΕ!

Χριστούγεννα σπίτι ...

Μία ιστορία που έφτασε -ευτυχώς- στις εφημερίδες και την βουλή και για αυτό "ελευθέρωσε" για λίγες μέρες τον ήρωά της -μεταφορικά και κυριολεκτικά ήρωα.

Χορηγήθηκε τελικά η περίφημη άδεια στον κρατούμενο Παναγιώτη Γεωργιάδη! Σήμερα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007, βγήκε από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού με πενθήμερη άδεια και επισκέφτηκε την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στην Αθήνα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για νίκη των αγώνων του και της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε υπέρ των δίκαιων συλλογικών αιτημάτων του.

Να θυμίσω πως ο Π. Γεωργιάδης πλήρωσε με δύο χρόνια πειθαρχική ποινή την κατοχή πολιτικών εντύπων και εφημερίδων που κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γιατί θεωρήθηκαν κατά τον κανονισμό των φυλακών «απαγορευμένο υλικό», γεγονός που πρακτικά του στερεί τα ευεργετήματα του νόμου, όπως άδειες και δικαίωμα στην εργασία μέσα στη φυλακή.

Ο Στάθης την περασμένη Παρασκευή σωστά συνέγραψε:

...Βεβαίως το επεισόδιο αυτό δεν είναι πρωτοφανές κι άλλα, πολύ χειρότερα, συμβαίνουν μέσα στις φυλακές -όμως η σκληρότης των αρμοδίων σε μια περίπτωση πολιτικής στάσης απέναντι στα τεκταινόμενα μέσα σ' αυτό το σύστημα, σηματοδοτεί μια κατεύθυνση πολύ ανησυχητική, σκοταδιστική, αντιδραστική, απάνθρωπη κι ατελέσφορη (εις ό,τι αφορά τον σωφρονισμό).

Δηλαδή, αν ο άνθρωπος διακινούσε ναρκωτικά μες στη φυλακή θα 'ταν άρχοντας. Οταν όμως αγωνίζεται να μείνει (ή να γίνει) άνθρωπος αυτός και οι συγκρατούμενοί του, εισπράττει πειθαρχική ποινή -ήγουν ακόμα πιο δύσκολη ζωή με ακόμα περισσότερους περιορισμούς.


Πάνω οι αγώνες! Κάτω οι δομές!

Καλές γιορτές!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

The mist (movie)

Φαντάσου τον εαυτό σου εγκλωβισμένο μέσα σε ένα σουπερμάρκετ μαζί με άλλα 100 άτομα.Η αιτία που δεν μπορείς να βγεις έξω είναι η ομίχλη που δε λέει να φύγει με τίποτα...

Στο μεταξύ πλάσματα από άλλο παράλληλο σύμπαν απελευθερώνονται κατόπιν βλακείας επιστημόνων που έκαναν πειράματα για στρατιωτικούς σκοπούς. Ένα από τα πιο βλακώδη σενάρια που θα μπορούσε να σκεφτεί άνθρωπος κι όμως μέχρι και ταινία το έκαναν.

"Ψυχολογικό θρίλερ φοβερό..." μου είπαν. Δεν είχαν άδικο: Η ταινία μου προκάλεσε ένα ψυχολογικό...τα νεύρα μου έγιναν τσατάλια. Πολλές φορές σκέφτηκα να σηκωθώ να φύγω από την αίθουσα χωρίς να με νοιάζει η συνέχεια του "θρίλερ". Είπα να κοιμηθώ αλλά ούτε αυτό έπιασε. Μια σκηνή από όλη την ταινία αξίζει κι αυτή είναι ξεχυλωμένη όσο δεν πάει. Είναι κρίμα που βγαίνουν ακόμη τέτοιες μπούρδες και πλασάρονται ως πρώτου μεγέθους ταινίες.

Tο τρέιλερ της ταινίας από το youtube

UEFA CUP - 5 ΑΓΩΝΕΣ, 5 ΗΤΤΕΣ

Πανιώνιος-Μπορντό 2-3
Ο Πανιώνιος ήταν καλός. Προηγήθηκε γρήγορα 2-0 και ήταν κουλ. Όλοι μας πιστεύαμε ότι την νίκη την είχε στο τσεπάκι και ότι είχε ήδη προκριθεί. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελιχθήκαν έτσι. Ο Πανιώνιος παρόλο που κέρδιζε έπαιζε πολύ ανοιχτά. Έτσι η Μπορντό μείωσε 39ο λεπτό. Παρόλα αυτά πάλι όλοι πιστεύαμε πως δεν χάνεται αυτό το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει, έκανε ευκαιρίες αλλά η Μπορντό κατάφερε στο 75 να ισοφαρίσει και να μας παγώσει. Σαν να μην έφτανε αυτό ηρθε και το 3ο γκολ στο 87 και τότε είναι που τα παίξαμε. Προσωπική γνώμη, στο 2-0 ακόμα και στο 2-1 έπρεπε να προσέξει περισσότερο την άμυνα του ο Πανιώνιος. Σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω από την ήττα και άξιζε την πρόκριση.

Μπάγερν Μον.-Άρης 6-0
Ο Άρης ξεκίνησε αρκετά καλά. Είχε και μια καλή ευκαιρία με τον Ιβιτς οπού λίγο τον καταραστήκαμε που δεν έβαλε το γκολ, αλλά με χαμόγελο γιατί ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σε ένα τεράστιο αντίπαλο. Δυστυχώς το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε. Όχι δεν είμαι υπερβολικός. Εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Έβαλε και το πρώτο γκολ η Μπαγερν και οι ελπίδες τελείωσαν. Μετά έβαλε αλλά πέντε και μείναμε απογοητευμένοι και με ένα περίεργο κούρεμα(μιας και είχαμε ξεριζώσει τα μαλλιά μας). Ο Χαλκιάς ήταν κακός, πράγμα που με κάνει να ανησυχώ για την Εθνική.

Λάρισα-Νυρεμβέργη 1-3
Η Λάρισα είχε ήδη αποκλειστεί και έτσι δεν είχε κανένα κίνητρο. Παρόλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί αρκετά νωρίς και έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Πάνω που όλα έδειχναν καλά, στο 45ο λεπτό η Νυρεμβέργη βάζει το γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει στην Νυρεμβέργη η οποία έβαλε ακόμα δυο γκολ, ένα εκ των οποίων ο Χαριστεας.

Ατλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 2-1
Ο ΠΑΟ ήταν πολύ καλός στην αρχή. Πραγματικά με εντυπωσίασε. Έπαιξε καλά και κατάφερε να προηγηθεί με τον Σαλπιγγιδη. Μέχρι το γκολ της ισοφάρισης έλεγχε απόλυτα τον αγώνα παίζοντας αρκετά καλή άμυνα και αναπτύχθηκε πολύ καλά. Παρόλα αυτά έφαγε το γκολ στο 76. Εκεί πιστεύω πως έκανε το λάθος του ο ΠΑΟ. Κλείστηκε στην άμυνα του. Ακόμα και όταν η Ατλέτικο έμεινε με 10 παίχτες, οι παίχτες του ΠΑΟ συνέχιζαν να παίζουν αμυντικά. Έτσι ήρθε στο 94ο λεπτό το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο. Τι να πω. Βλακεία.

Α.Ε.Κ.-Βιγιαρεάλ 1-2
Η ομάδα που με απογοήτευσε περισσότερο από όλες τις άλλες ήταν η ΑΕΚ(μετά τον Άρη). Δεν ξερώ η φετινή ΑΕΚ μου φαίνεται υπερβολικά μετριότατη. Μετριότατη ήταν και σε αυτό το αγώνα. Κακή επιθετική λειτουργία, άμυνα που έμπαζε. Ένας Ριβαλντο δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν την έφερε και χθες παρόλο το υπέροχο γκολ που έβαλε. Εγώ έχω απογοητευθεί από την ΑΕΚ. Παλιότερα λέγαμε ότι η ΑΕΚ παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Φέτος έφερε και τον Αρουαμπαρενα και τον Ριβαλντο οπότε υποθέταμε ότι θα παίζει ακόμα καλύτερη. Μπαααα. Δεν βλέπω να έχει και καλούς παίχτες. Όλοι είναι μετριότατοι. Ίσως φταίει και το rotation. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Τεσπα. Πολλά είπαμε

Σχόλιο: Τι πιστεύετε για τον Φερερ; Εγώ πίστευα πως είναι καλός αλλά τελευταία έχω αλλάξει την γνώμη μου. Δεν νομίζω να μπορεί να κάνει την ΑΕΚ μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως πρέπει να φύγει. Λίγο δύσκολο όμως. Δεν βλέπω ο Νικολαιδης να τον διώχνει. Ίσως αν φάει καμία πεντάρα από Ολυμπιακό ή ΠΑΟ. Αυτό ελπίζω τώρα. Εσείς τι πιστεύετε;

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Γκουστάβ!!

Ναι, δεν σας γελούν τα μάτια σας!!! Νέος Γκουστάβ σήμερα!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Είχα χαθεί λόγω υποχρεώσεων... αλλά ο Γκουστάβ ξαναεπέστρεψε!!
Τα λέμεεε!

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

This Is Spinal Tap

This Is Spinal Tap (1984)

ΤοThis is Spinal Tapείναι ένα ντοκιμαντέρ μιας fictional ροκ μπάντας. Αυτό το rockumentary, όπως το χαρακτηρίζει ο Marty DeBergi(Rob Reiner), σατιρίζει γενικά την ακραία συμπεριφορά των μέταλ συγκροτημάτων.
Ότι και να πω για την ταινία θα είναι πραγματικά λίγο. Οι ατάκες είναι γεμάτες, η μουσική πραγματικά τέλεια, οι στίχοι φανταστικοί, οι Nigel Tufnel, David St. Hubbins, Derek Smalls (που τους υποδύονται οι Christopher Guest, Michael McKean, Harry Shearer) είναι απλά τέλειοι στο ρόλο τους.
Το γαμάτο είναι ότι μετά την επιτυχία τους με την ταινία, οι Spinal Tap έκαναν πολλούς φαν, και σε συνδυασμό και με μερικές συναυλίες που έκαναν(τελευταία εμφάνιση στο Live Earth 2007) και μερικά CD που έβγαλαν μετά την ταινία, “ζωντάνεψαν” την μπάντα.
Σίγουρα μια από τις πιο αστείες ταινίες που έχω δει. Εγώ έχω ψιλοκολλήσει και ακούω συνεχεία το τραγούδι “Stonehenge” το οποίο το παραθέτω πιο κάτω.

Βαθμολογια:85%
Imdb
Trailer

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Πόνος ενός εξαρτημένου... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 18ΑΝΩ


{Το κείμενο αυτό διαβάστηκε από το μαθητή του «Σχολείου του 18 Άνω» στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 25/10/2004 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από τη Μονάδα Απεξάρτησης ΨΝΑ 18ΑΝΩ με θέμα «Εξάρτηση-Απεξάρτηση και Σχολείο». Το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία της προσωπικής πορείας ενός ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥ πια ανθρώπου, στη ζωή και στις ουσίες.}

Γεια σου δάσκαλε!

Θα αναρωτιέσαι τώρα πως και σε θυμήθηκα μετά από 35 χρόνια. Μα δεν σε ξέχασα ποτέ. Πιστεύω ότι ένα αληθινό χαμόγελο, ένα αληθινό χάδι δεν ξεχνιέται ποτέ. Σε συντροφεύει σε ολόκληρη τη ζωή. Και αυτό το χαμόγελο και αυτό το πάθος σου για γνώση και για τη μετάδοση της γνώσης θα με συνοδεύει για μια ζωή. Αγαπούσες όλα τα παιδιά, αλλά σε μένα ίσως επειδή ήμουν από άλλη χώρα μου είχες ιδιαίτερη αδυναμία. Εμείς σαν Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στην χώρα σου την Ουγγαρία. Το πρόβλημα με μας όπως άλλωστε με κάθε ξένο που ζει σε άλλη χώρα ήταν και είναι η δυσκολία προσαρμογής. Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Γι’ αυτό, όταν έφυγες από το σχολείο, πήρες μετάθεση νομίζω, με πήρε ο κατήφορος. Δεν το κατάλαβε κανείς. Ή μάλλον δεν έδωσε κανείς τη δέουσα προσοχή που χρειαζόταν.

Οι γονείς μου βλέπεις ήταν απασχολημένοι με τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως σου υπενθυμίζω ότι και ο πατέρας μου ήταν εκπαιδευτικός. Τέλος πάντων. Όπως σου είπα και πιο πάνω, από κει άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Θα σου τα πω εν συντομία. Μετά από 2 χρόνια με διώχνουν από το σχολείο, οπότε στα 12 μου άρχισα να πίνω αλκοόλ και γενικά ότι άλλο εύρισκα μπροστά μου. Αγρίευα μέρα με τη μέρα. Μετά 1 χρόνο με διώχνουν και από το άλλο σχολείο. Με παίρνουν σε ένα πειραματικό σχολείο από όπου με διώχνουν σε μισό χρόνο. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του πατέρα μου δεν με ξαναδέχτηκαν σε κανένα άλλο σχολείο. Έτσι, την τελευταία τάξη του Δημοτικού, την τελείωσα σαν κατ’ οίκον διδασκόμενος, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά. Μετά από το Δημοτικό, πήγα σε δύο τεχνικά σχολεία, από μισό χρόνο στο καθένα, απ’ όπου έφυγα άρον άρον. Ένοιωθα πολύ μόνος και αποκλεισμένος από τη γνώση και από την κοινωνία γενικότερα. Αναγκαστικά άρχισα να δουλεύω από τα 13 μου. Εν τω μεταξύ, έπινα όλο και πιο πολύ. Δούλευα όπου εύρισκα. Σε εργοστάσια, σαν εφημεριδοπώλης, σαν οδοκαθαριστής, σε θέατρο… Εκεί στο θέατρο, πέρασα τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου. Εκείνη τη χρονιά με καταδικάζουν σε 3 χρόνια φυλακή, για αντίσταση κατά της αρχής. Η ιστορία ήταν η εξής: Ταξίδευα με τραίνο, οπότε σε μια στάση, σε ανύποπτη στιγμή, μπαίνουν μέσα καμιά δεκαριά αστυνομικοί και αρχίζουν χωρίς λόγο να δέρνουν τον κόσμο. Εγώ βλέποντας αυτή την αγριότητα, όρμησα σε έναν από αυτούς και τον έσπρωξα. Αυτό ήταν.

Λόγω του ότι ήμουν ανήλικος, αντί για φυλακή, με καταδικάζουν σε 3 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας σε ένα ρωσικό εργοστάσιο όπλων. Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα γίνεται η μεταπολίτευση. Επιτέλους, έφτασε η στιγμή του πολυπόθητου επαναπατρισμού. Μπαίνουμε στη διαδικασία του γυρισμού, που διαρκεί 4 χρόνια. Επιτέλους φθάνουμε στην Ελλάδα. Παθαίνουμε σοκ! Βιώνουμε στο πετσί μας την καταστολή και τον αποκλεισμό. Συμμορίτες μας ανεβάζουν συμμορίτες μας κατεβάζουν. Βρίσκομαι ξανά στο περιθώριο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με πιάνουν σε μια διαδήλωση στα Προπύλαια, και σε μια πολύκροτη δίκη η οποία κράτησε για βδομάδες, στη διάρκεια της οποίας ήμασταν κρατούμενοι στην Ασφάλεια, με καταδίκασαν σε 3 χρόνια φυλακή με αναστολή.

Βγαίνοντας από αυτή την περιπέτεια, μπαίνω όλο και πιο βαθιά στις ουσίες. Χάνω σιγά σιγά την επαφή με την πραγματικότητα. Περνάνε τα χρόνια. Που και που, όταν φτάνω πια στα όριά μου διαβάζω κανένα βιβλίο, σέρνομαι σε κανένα θέατρο, έτσι για να δικαιολογήσω την ύπαρξή μου. Μετά ξανά τα ίδια. Ώσπου κάποια στιγμή παθαίνω οξεία παγκρεατίτιδα. Τραβολογιέμαι στα νοσοκομεία για κανένα χρόνο. Μετά οι γιατροί αποφασίζουν να με εγχειρήσουν. Ήταν δύσκολη εγχείρηση, όπως μαθαίνω αργότερα. Μετά το νοσοκομείο, για ενάμισι χρόνο κάνω αποχή από τις ουσίες. Ξαναγεννιέμαι. Όλα μου φαίνονται πρωτόγνωρα. Τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι σκέψεις… τα πάντα. Ρίχνομαι με τα μούτρα στο διάβασμα, στη μελέτη, στη δημιουργία, στην απόλαυση της φύσης…όλα ανολοκλήρωτα, και μόνος, χωρίς στόχους. Ήταν θέμα χρόνου να ξαναπέσω στις ουσίες. Αυτή τη φορά βυθίστηκα ακόμα πιο βαθιά σε αυτές. Είχα παγώσει μέσα μου. Ούτε καν η ιδέα του θανάτου δεν με απασχολούσε. Δεν παραπονιέμαι δάσκαλε, αγανακτώ. Το ξέρεις, αυτή η ιστορία είναι μία από τις πάμπολλες, εκατομμύρια τραγικές ιστορίες που διαδραματίζονται καθημερινά γύρω μας. Δεν τους βλέπουμε όμως. Δεν θέλουμε να τους δούμε. Αποστρέφουμε το βλέμμα μας μόλις τους αντικρίσουμε. Μέχρι πότε όμως θα μπορέσουμε να κρυφτούμε από τη συνείδησή μας, καταφεύγοντας σε ψεύτικες ανάγκες, σε ψεύτικες εικόνες, σε ψεύτικα πρότυπα; Αυτή τη στιγμή που σου γράφω βρίσκομαι στο πρόγραμμα απεξάρτησης του 18ΑΝΩ που παλεύει και μου μαθαίνει να παλεύω και εγώ ενάντια στο ψέμα, στην υποκρισία, στην εκμετάλλευση και σε όλες τις κοινωνικές ανισότητες. Το 18ΑΝΩ πιστεύει ότι η γνώση και η εκπαίδευση είναι τα όπλα που θα με βοηθήσουν να αντισταθώ στη βαρβαρότητα που με περιβάλλει. Γι’ αυτό σου λέω δάσκαλε, εγώ θα σταθώ όρθιος και θα σπουδάσω, και με ψηλά το κεφάλι θα παλέψω για ένα καλύτερο αύριο.

Γιώργος

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Champions League 2007-2008

Λοιπόν, δεν είδα τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Supersport μιας και δεν έχω. Το είδα μετά στην ΝΕΤ. Ακούγοντας το 3-0 νόμιζα πως ο Ολυμπιακός θα ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού και είχε μια εύκολη νίκη. Όμως το αποτέλεσμα ήταν κατά την γνώμη μου πλασματικό. Η Βέρντερ είχε τις ευκαιρίες, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που πιστεύω ξέρει να κάνει καλυτέρα, δηλαδή να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν και τόσο καλή(αρκετές φορές είδαμε ξεμαρκαριστους τους παίχτες της Βρεντερ να κάνουν το σουτ) αλλά η αστοχία των παιχτών της Βέρντερ και ο εκπληκτικός Νικοπολιδης έκαναν να μην φάει γκολ ο Ολυμπιακός. Μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, η Βέρντερ απελπίστηκε και έτσι ήρθε γρήγορα και το τρίτο γκολ. Μεγάλη πρόκριση για Ολυμπιακό, και πολλά τα λεφτά στα ταμεία του Κοκκαλη. Να δούμε αν θα κάνει καμία μεταγραφή, ή θα τα φάει και αυτά όπως έφαγε τα λεφτά του Καστίγιο.

Τώρα περιμένουμε την κλήρωση. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με έναν από τους Πόρτο, Τσέλσι, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ και Σεβίλλη. Mmmm reallyyy? Άντε να διαλέξεις αντίπαλο τώρα.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Φορολογία τέλος!

«Ο άβακας κοντρολάρει ωραία, και κάνει μία κούρσα από δεξιά!»

Συνέχεια από την ανάρτηση του greektv στο ASPEIRHNH.

Λοιπόν ακούστε σκεπτικό. Αφού πάρα μα πάρα πολλοί πολίτες φοροδιαφεύγουν και συνήθως διαφεύγουν της εφορίας, αφού οι φόροι αποτελούν βουνό για τους μικρομεσαίους, αφού όλοι διαμαρτύρονται για τους φόρους τις πολιτικές κτλ γιατί δεν τους καταργούμε; Ναι καλά ακούσατε. Μάλιστα –υποθέτω- πως θα γλυτώνονταν λεφτά από τους ελέγχους, το σύστημα και την συντήρηση εφοριών και η ίδια η φοροδιαφυγή θα έπαυε να υφίσταται! Βέβαια θα μου πείτε, δεν υπάρχουν και φόροι-έσοδα για το κράτος. Ωραία.

Να βρεθεί μια λύση ώστε να πληρώνουν όλοι, όχι με φόρους αλλά για παράδειγμα με διόδια. Μάλιστα δεν μου φαίνεται και άσχημη ιδέα. Διόδια παντού! Κρατικά όμως ε; Και ΜΜΜ παντού! Είμαστε τόσο μαλάκες που πάλι αμάξι θα παίρνουμε. «Ρε μαλάκα, αφού σου αρέσει η κουρσάρα σου, σκάστα, και μάλιστα αναλόγως με τα κυβικά –δηλ με το πόσο ματσωμένος είσαι». Και αν μειωθούν τα αμάξια, τόσο το καλύτερο για την κίνηση, το περιβάλλον, έξοδα σε βενζίνες, συντήρηση κτλ.

Σίγουρα υπάρχει αντίλογος, σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εμένα μου στέκει και μου αρέσει! Τί λέτε;

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός

Χρόνια τώρα η ομάδα του Ολυμπιακού προσπαθεί να διακριθεί στην Ευρώπη. Αυτό που με πολύ κόπο προσπαθεί είναι να κάνει μια καλή πορεία και όχι να κατακτήσει ντε και καλά κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο -άσχετα με τις παιδιάστικες δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη.

Φέτος, αυτή η ομάδα έκανε το κάτι παραπάνω: Κέρδισε δύο φορές σε εκτός έδρας αγώνες. Μαζί με τους τρεις βαθμούς κέρδισε και τον κακό της εαυτό που φαίνεται να είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Μάζεψε αρκετούς πόντους για να μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και σήμερα οπότε και θα μάθουμε τελικά αν θα περάσει στην επόμενη φάση του Champions League ή όχι. Ολυμπιακός vs Βέρντερ Βρέμης

Ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός 19ΧΧ-2006 έδωσε

Μια Αποτυχημένη Παράσταση Οργασμού.

Τουλάχιστον φέτος ας είναι

Επιτυχημένη !



ΥΓ. Η μελαχρινή μάλλον αντιστοιχεί σε καμιά Μίλαν....Ρεάλ Μαδρίτης... Φαίνεται ότι το κατέχει :)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Superleague 11η αγωνιστική

Π.Α.Ο.Κ.-Βέροια 2-0
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα μέσα στην έδρα του. Έτσι και σε αυτόν τον αγώνα ήταν καλύτερος από την Βέροια η οποία απείλησε μόλις σε 1 φάση. Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι έβδομος, ενώ η Βέροια προτελευταία.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο τον αγώνα. Στην αρχή δυσκολευόταν να κάνει φάσεις επειδή ο Λεβαδειακος είχε κλειστεί πολύ καλά, αλλά με μια βολίδα του Στολτιδη ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό και κατάφερε να βάλει και άλλα γκολακια.

Ξάνθη-Ο.Φ.Η. 1-0
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, η Ξάνθη κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το γήπεδο ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και το ματς ανούσιο με πολύ λίγες φάσεις. Ίσως να μην έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας όπως είπε και ο Παράσχος.

Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-0
Το ματς είχε αρκετές ευκαιρίες με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν το γκολ αλλά καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να τελειώσει τις φάσεις της. Έτσι παρέμεινε το 0-0 που ίσως και είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Λάρισα-Άρης 1-0
Και η Λάρισα και ο Άρης είναι δυο ομάδες που μας προσφέρουν αρκετά καλό θέαμα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε την Κυριακή. Το ματς ήταν καταστροφικό με καμία από τις δυο ομάδες να μην έχει κάποια αξιόλογη φάση. Έτσι φτάσαμε στο 91 με τον Πάρα να βάζει γκολ και την ΑΕΛ να παίρνει την νίκη.

Α.Ε.Κ.-Απ. Καλαμαριάς 4-0
Η Καλαμαριά ήταν πολύ κακή. Υπήρχαν απουσίες αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η σύνθεση ήταν αρκετά περίεργη και υπερβολικά αμυντικογενης με συνεπεία η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί αρκετά γρήγορα. Η ΑΕΚ από την άλλη ήταν πολύ καλή, ουσιαστική, είχε πολλές φάσεις και το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αστ Τρίπολ-Πανιώνιος 1-0
Αν και το γήπεδο ήταν χάλια, το ματς ήταν αρκετά καλό με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα και να προσπαθούν να βάλουν γκολ. Τελικά ο Αστέρας κατάφερε να σκοράρει με τον Φιλεμένο έπειτα από πασά του Ζαιρι.

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1
Δεν έγινε πολύ καλό ματσάκι αλλά ο ΠΑΟ κατάφερε να πάρει τους τρεις υπερπολυτιμους βαθμούς. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, το γήπεδο δεν ήταν πολύ καλό και γενικότερα το θέαμα ήταν μετριότατο. Το μόνο καλό μάλλον ο 19χρονος Σιμαο που δείχνει πολύ καλό παιχτάκι.

Σχολιο: Καλά αυτός ο Αστέρας πότε θα αρχίσει να πέφτει; Δείχνει να έχει πολύ καλούς παίχτες, ενώ πλέον έχει άλλους δυο στην συνθεση του. Ο Ζαιρι ο οποίος πήρε επιτελούς το δελτίο του και μπορεί να παίξει, και ο πολύ καλός Φυτανιδης που ήρθε από την Καλαμαριά. Έχω την εντύπωση ότι ο Αστέρας μπορεί να βγει και Ευρώπη φέτος. Εσείς τι λέτε;

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Cassandra’s Dream


Ωραία ταινία χαρακτήρων περισσότερο, παρά υπόθεσης κατά την γνώμη μου. Ο Γούντι σκηνοθετεί άλλη μία ταινία στην Αγγλία, με πρωταγωνιστές τους Ewan McGregor και Colin Farrell. Ο δεύτερος κάνει μάλλον την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. Σεναριακά η ταινία χτίζεται ωραία, αλλά με βάση τις δουλείες του Γουντι, τον τίτλο της ταινίας ( Το όνειρο της Κασσάνδρας –μην μου πείτε πως δεν περιμένετε να συμβεί κάτι!) και το φόντο της υπόθεσης, περίμενα πιο πολλά συναισθήματα. Πάντως θέτει προβληματισμούς, με χιούμορ ενίοτε και με μια πανέμορφη δευτεραγωνίστρια (ε, ρε που πας και τις διαλέγεις παλιόφιλε Γούντι!). Δεν θα πω παραπάνω γιατί νομίζω θα σας χαλάσω (spoil) την ταινία. Δείτε την!

Βαθμολογία: 71%

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Έχουμε γεμίσει αυτοκίνητα



Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο και από ότι φαίνεται οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ανεβαίνουν με απίστευτο ρυθμό. Μεχρί που θα το τραβήξουμε λέτε;

Στην Ελλάδα, ως πέρυσι, κυκλοφορούσαν 4.204.000 αυτοκίνητα, όταν το 1990 ήταν μόλις 1.599.000. Από τα 150 αυτοκίνητα για κάθε 1.000 κατοίκους, φτάσαμε στα 379 για κάθε χιλιάδα κατοίκων πέρυσι και δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε ακόμη δρόμο αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ιταλία αντιστοιχούν 592 αυτοκίνητα/1.000 κατοίκους, στη Γερμανία 559/1.000 κατοίκους, στο Βέλγιο 470/1.000 κατοίκους, στην Πορτογαλία 399/1.000 κατοίκους, στην Αυστρία 505/1.000 κατοίκους, στη Δανία 363/1.000 κατοίκους, στην Ολλανδία 470/1.000 κατοίκους και η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών συνεχίζεται κάπως έτσι. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν φρούδες ελπίδες οι απόψεις όποιων ευελπιστούν ότι η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι κορεσμένη. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, παρά μόνο αν απαγορευτούν οι πωλήσεις, πράγμα απίθανο.... Αντίθετα και με δεδομένο ότι για την επόμενη πενταετία (τουλάχιστον) η αγορά θα συνεχίζει να βάζει στους ελληνικούς δρόμους κάθε χρόνο περί τις 270.000 καινούργια αυτοκίνητα (ή και 300.000 αν υπολογίσουμε και τα μεταχειρισμένα εισαγωγής που παίρνουν πρώτη άδεια), μάλλον πρέπει να στραφούμε σε άλλες λύσεις μπας και....Δεν φαίνεται εύκολο πάντως με την νοοτροπία που κουβαλάμε.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

UEFA CUP

Παναθηναϊκός - Λοκ Μόσχας 2-0
Ωραίο ματσάκι. Να πω την αλήθεια, περίμενα περισσότερα από την Λοκομοτιβ. Όχι ότι ήταν κακή, αλλά η άμυνα της ήταν για τα μπάζα. Ο ΠΑΟ με πολύ καλή άμυνα δεν ανησύχησε καθόλου, ενώ είχε πολλές ευκαιρίες για να βάλει και πιο νωρίς γκολ. Ο Σαλπιγγίδης ήταν πολύ καλός και φυσικά ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα μιας και μπήκε στο 64 και μέσα σε ένα δεκάλεπτο έβαλε δυο γκολ. Ο ΠΑΟ έφτασε τους 9 βαθμούς και είναι μόνος πρώτος. Την επόμενη αγωνιστική παίζει με την Ατλέτικο όπου θέλει τουλάχιστον μια ισοπαλία για να βγει πρώτος.

Μλάντα Μπόλεσλαβ-Α.Ε.Κ. 0-1
Το ματς δεν ήταν καλό. Το πρώτο ημίχρονο είχε πάρα πολύ λίγες ευκαιρίες με την ΑΕΚ να έχει χαμηλή απόδοση, αλλά παρόλα αυτά μπορούμε να πούμε πως ήλεγχε τον αγώνα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και κατάφερε να σκοράρει νωρίς με τον Ενσαλιβα. Το υπόλοιπο ματς μέχρι και το τελευταιο δεκαλεπτο δεν είχε πολλές φάσεις. Μετά οι παίχτες της ΑΕΚ φάνηκαν κουρασμένοι με συνέπεια η Μλαντα να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Πλέον είναι πολύ δύσκολο να αποκλειστεί η ΑΕΚ γιατί θα πρέπει να χάσει από την Βιγιαρεαλ και η Μλαντα να νικήσει μέσα στην έδρα της Φιορεντίνα.

Άσχετο: Καλά αυτοί οι Βραζιλιάνοι έχουν οχτακόσια ονόματα. Τον Εντσον της ΑΕΚ, συνήθως τον φωνάζουν Εντσον Ραμος, χθες ο σχολιαστής τον έλεγε Εντσον Ραντινιο, ενώ η φανέλα του γράφει απλά Σιλβα. Mmmm, reaaaalyyyy?? Μου θυμίζει τον φιλο μου “Πακο Ελμαντες Λομανια Ολιβειρα Πιζαριτο Ιμαν Διον Αντρεους ”, ή όπως τον φωνάζουμε εμείς Πελοπίδα.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Superleague 10η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-0
Ο ΠΑΟ ήταν το αφεντικό του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τελικά. Η Ξάνθη ήταν κλειστή στην άμυνα της και δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία, παρόλα αυτά και ο ΠΑΟ δεν έκανε πάρα πολλές ευκαιρίες μιας και η Ξάνθη ήταν υπερβολικά κλειστή. Έτσι έμεινε το 0-0 με τον ΠΑΟ να τραβάει τα μαλλιά του χάνοντας βαθμούς και σε αυτή την αγωνιστική.

Απ. Καλαμαριάς-Λεβαδειακός 2-0
Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει τους τρεις υπερ-πολυτίμους βαθμούς. Αντίθετα ο Λεβαδειακός μετά την νίκη επί του Άρη δεν έπαιξε τόσο καλά ώστε να φύγει με τον έναν τουλάχιστον βαθμό. Δίκαιη νίκη της Καλαμαριάς.

Πανιώνιος-Ηρακλής 1-1
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πάρα πολύ καλά βάζοντας γκολ στο 3ο μόλις λεπτό. Η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή. Δεν έγιναν πολλές φάσεις και η μάχη έγινε στην μεσαία γραμμή. Ο Πανιώνιος είχε μια δυο καλές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να αυξήσει το σκορ. Μετά ο Ηρακλής πίεσε και κατάφερε να σκοράρει. Ο Ηρακλής κουτσά-στραβά έφτασε τους 14 βαθμούς.

Βέροια-Εργοτέλης 1-1
Πέρα από τα δυο πρώτα γκολ, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε άλλες φάσεις. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο καλύτερο με την Βέροια να πιέζει και τον Εργοτελη να φεύγει πολύ ωραία στις αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά το σκορ παράμεινε 1-1 που πιστεύω πως η ισοπαλία είναι και το δίκαιοι αποτέλεσμα.

Ο.Φ.Η.-Λάρισα 0-0
Ακούγοντας κάποιος το 0-0 μάλλον θα πιστεύει πως το ματς ήταν βαρετό. Όμως κάνει λάθος μιας και οι δυο ομάδες είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Καμία δεν κλείστηκε στην άμυνα(φημίζονται εξάλλου και οι δυο για τις επιθετικές τους τάσεις) αλλά δυστυχώς δεν είδαμε γκολ. Η Λάρισα έχασε πάλι βαθμούς.

Άρης-Α.Ε.Κ. 0-1
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό. Οι ομάδες κοίταζαν τις άμυνες τους και δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και σφυροκοπούσε τον Άρη που φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει. Όμως το γκολ δεν ερχόταν μέχρι που ο Ροναλντο βοήθησε την ΑΕΚ και έβαλε αυτογκολ. Έτσι η ΑΕΚ νίκησε 1-0 σε ένα ματς που υπήρχαν πολλά επεισόδια από πλευράς οπαδών.

Αστέρας Τρίπολης -Π.Α.Ο.Κ. 2-0
Ο Αστέρας είναι μεγάλη ομάδα. Το έδειξε και χθες. Ιδιαιτέρα μέσα στην έδρα του είναι εκπληκτικός και μπορεί να νικήσει τους πάντες. Έτσι και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3
Σε ένα ματς που δεν είχε και πάρα πολλές ευκαιρίες ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη αρκετά εύκολα. Ο Ατρόμητος κλείστηκε στην άμυνα του και περίμενε να βάλει γκολ μόνο από τα στημένα του Λουτσιανο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει σε όλες σχεδόν τις ευκαιρίες του και η αποτελεσματικότητα του, έφερε το τρίποντο.

Σχόλιο
Η ΑΕΚ μετά το στραβοπάτημα του ΠΑΟ κατάφερε να ξεφύγει 3 βαθμούς από τους δευτέρους. Φυσικά υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα και όλοι θα χάσουν βαθμούς. Ο Αστέρας συνεχίζει την “τρελή” του πορεία ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Απογοήτευση της αγωνιστικής είναι τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί.