Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

22η Αγωνιστική Superleague

Βέροια-Άρης 1-0
Πολύτιμο τρίποντο η Βέροια για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Άρης μπήκε αρκετά καλά το ματς και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αν ήταν λίγο πιο προσεχτικός. Στο 27ο λεπτό η άμυνα του Άρη αδράνησε, και από την κεφαλιά του Καμαλ και έπειτα του Μπικόφσκι η Βέροια κατάφερε να προηγηθεί. Ο Άρης πίεζε για την ισοφάριση αλλά η Βέροια ήταν καλά κλεισμένη. Η μόνη αξιόλογη φάση που κατάφερε να κάνει ο Άρης ήταν το δοκάρι του Κοκε. Η Βέροια μπορούσε να διευρύνει το σκορ σε δυο περιπτώσεις που βγήκε σε αντεπίθεση αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε το 1-0.

Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 1-1
Ένα μετριότατο παιχνίδι με πολλά νεύρα. Και τα δυο γκολ προήλθαν από λάθη αντίπαλων μιας και ο Παντος και ο Γκάβρανσιτς δεν έδιωξαν καλά την μπάλα. Στο 30ο λεπτό, ο ΠΑΚΟ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι που έχασε αλλά ο Νικοπολιδης έδειξε για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα πιάνοντας το σουτ του Κονσεισαο. Οι δυο τους είχαν και μια κόντρα στα αποδυτήρια και επεσε λιγο ξυλο. Ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Σισιτς και κάπου εκεί τελείωσαν οι φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε στην άμυνα και όπως όλοι έχουμε καταλάβει πλέον, Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει σε κλειστές άμυνες όποτε το ματς τελείωσε.

Αστ Τρίπολης-Απ. Καλαμαριάς 1-1
Πολύ ωραίο ματς με αρκετές φάσεις και γκολ. Η Καλαμάρια πίεζε πάρα πολύ αλλά ο Αστέρας αντιδρούσε αρκετά καλά. Η Καλαμαριά ευτύχησε να σκοράρει με τον Χετεμαι αρκετά νωρίς αλλά παρόλα αυτά δεν κλείστηκε στην άμυνα και έτσι με μια σέντρα ο Φιλομενο έπιασε την κεφάλια και κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Καλαμαριά έδειξε αρκετά αδύνατη στο ψηλό παιχνίδι και ο Αστέρας είχε αρκετές ευκαιρίες με σέντρες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες αλλά ο Φιλομενο δεν κατάφερε να ξανασκοραρει. Στο 76 τραυματίστηκε ο Μάρτινς και ο Αστέρας έμεινε με 10 παίχτες. Η Καλαμαριά πίεσε περισσότερο σε αυτό το σημείο αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο. Ήταν η έβδομη αγωνιστική που ο Αστέρας δεν παίρνει την νίκη και ο πρόεδρος αποφάσισε να διώξει τον Κάμπος.

Πανιώνιος-Εργοτέλης 2-1
Εντάξει το ματς δεν ήταν τρομερό. Ο Πανιώνιος κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και έβαλε στο πρώτο ημίχρονο δυο γκολ με τον Τζιμπουρ και Χουτο. Ο Εργοτελης πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Ογκουνσοτο στο 85. Πλέον ο Εργοτελης φαβορί για να πέσει κατηγόρια ενώ ο Πανιώνιος πολύ κοντά στα play-off.

Ξάνθη-Λάρισα 1-1
Η Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η Λάρισα όμως ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει μόλις στο 4ο λεπτό και η Ξάνθη έτρεχε να ισοφαρίσει. Η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις με Γκρζέλακ με εκτέλεση φαουλ, ενώ είχε προηγηθεί μια κεφαλιά του Λαμπριακου στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη είχε πάλι την υπεροχή αλλά η Λάρισα ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και έτσι το σκορ έμεινε 1-1.

Ο.Φ.Η.-Ατρόμητος 0-1
Το ματς είχε μόνο δυο φάσεις. Η πρώτη ήταν στο 45 με τον Κορακακη να μην καταφέρνει να νικήσει τον Τζορβα σε τετ-α-τετ και η δεύτερη στο 61 με τον Περονε να νικάει σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα των Κρητικών. Ο ΟΦΗ πίεσε μετά από αυτό αλλά ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός αμυντικά.

Ηρακλής-Α.Ε.Κ. 0-1
Η ΑΕΚ παρόλο που δεν έπαιξε πολύ καλά κατάφερε να πάρει την νίκη με γκολ του Λυμπεροπουλου στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ηρακλής πίεσε πάρα πολύ την ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Γηραιός άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφερε. Έκπληξη προκάλεσε η χρησιμοποίηση, για πρώτη φορά φέτος, 7 Ελλήνων παιχτών της ΑΕΚ στην αρχική ενδεκάδα.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0
Ο ΠΑΟ είχε πολύ διάθεση σε αυτόν αγώνα. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο σχετικά γρήγορο γκολ του Γκουμα στον 11ο λεπτό. Τα πόδια των πράσινων λύθηκαν και έκαναν αρκετές επιθέσεις και είχαν αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Λεβαδειακος είχε και αυτός την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-3 φάσεις αλλά τα σουτ των παιχτών πήγαν άουτ. Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση των παιχτών του ΠΑΩ από κάποιο σημείο και μετά άρχιζε να πέφτει κυρίως λόγω της κούρασης από τον αγώνα με την Ρειντζερς αλλά κατάφερε να πάρει την νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: