Κυριακή 20 Απριλίου 2008

NBA 2007-08

Το φετινό πρωτάθλημα του μαγικού κόσμου του NBA είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Μιας και τελείωσε η κανονική περίοδος, σας παρουσιάζουμε τα ζευγάρια των ομάδων που είναι πλέον στα play-off. Ξεκινάμε με την Δύση που όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, θα μας προσφέρουν πολύ καλό θέαμα και είναι πολύ δύσκολο κάποιος να προβλέψει τα αποτελέσματα.

Los Angeles Lakers(1) - Denver Nuggets(8)
Οι Lakers, που κατάφεραν τελευταία στιγμή να πάρουν την πρώτη θέση στην Δύση, παίζουν με τους Νuggets που και αυτοί τελευταία στιγμή κατάφεραν να βγουν όγδοοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Lakers έχουν να παίξουν με ένα εύκολο αντίπαλο. Οι Νuggets έχουν αποδείξει ότι είναι μια τρομερή επιθετική ομάδα που αν βρεθεί στην μέρα της μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Οι δυο ηγέτες της ομάδας είναι ο Allen Iverson(PPG:26.4, APG:7.1) και Carmelo Anthony(PPG: 25.7, RPG:7.4). Από την άλλη πλευρά έχουμε τον θεό Kobe Bryant(PPG:28.3, APG:5.4) που είναι μια ομάδα μόνος του. Αν δεν έπαιζε ο Kobe στους Lakers, τότε δεν θα βρισκόντουσαν καν στα play-off. Ο Pau Gasol(PPG: 18.9, RPG:7.8) έχει βοηθήσει πολύ από τότε που ήρθε. Μην ζητάτε προγνωστικά για αυτό το ζευγάρι.

New Orleans Hornets(2) - Dallas Mavericks(7)
Άλλο ένα εκπληκτικό ζευγάρι. Chris Paul(PPG:21.1, APG:11.6) VS Jason Kidd(PPG:10.0, APG:9.5, RPG:6.5). Δυο από τους καλύτερους playmaker του κόσμου. Δίπλα του ο μεν Paul έχει τους David West(PPG: 20.6, RPG:8.9) και Peja Stojakovic(PPG: 16.4). Από την άλλη o Kidd έχει τους Dirk Nowitzki(PPG: 23.6, RPG:8.6), Josh Howard(PPG: 19.9, RPG:7,0). Τρομερές ομάδες και οι δυο. Παίζουν καλή άμυνα και έχουν πολύ καλούς σκόρερ. Πιστεύω πως κουτσά στραβά οι Hornets θα προκριθούν.

San Antonio Spurs(3) - Phoenix Suns(6)
Τι να πούμε για τους πρωταθλητές και τι να πούμε για τους Suns. Oi Spurs έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ενώ οι Suns μιας από τις καλύτερες επιθέσεις. Θα δούμε εκπληκτικούς αγώνες. Οι ηγέτες των Spurs είναι οι Tim Duncan(PPG: 19.3, RPG:11.3), Tony Parker(PPG:18.8, APG:6.0) και Manu Ginobili(PPG: 19.5). Από την άλλη μεριά έχουμε Steve Nash(PPG:16.9, APG:11.1)., Amare Stoudemire(PPG: 25.2, RPG:9.1), Leandro Barbosa(PPG: 15.6) αλλά και τους Grant Hill, Shaquille O'Neal που όμως η απόδοση τους δεν είναι ίδια με παλιότερα λόγω των τραυματισμών. Παρόλο που οι Suns έχουν τόσους αστέρες στο roster πιστεύω πως οι Spurs θα προκριθούν

Utah Jazz(4) - Houston Rockets(5)
Η Utah μετά από αρκετό καιρό δείχνει πάρα πολύ καλή. Διαθέτει πολύ καλούς παίχτες και μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Από την άλλη οι Rockets πέρασαν στην ιστορία φέτος κάνοντας 22 συνεχόμενες νίκες. Ηγέτες των Jazz είναι οι Carlos Boozer(PPG: 21.1, RPG:10.4), Deron Williams (PPG:18.8, APG:10.5), Mehmet Okur(PPG: 14.5, RPG:7.7) ενώ ο Andrei Kirilenko είναι για ακόμα μια χρονιά μέτριος. Οι Rockets τον τελευταίο καιρό παλεύουν χωρίς το Ming και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Ηγέτης της ομάδας είναι οι Tracy McGrady(PPG: 21.6) ενώ έχει αρκετή βοήθεια από τους Luis Scola και Shane Battier. Πιστεύω πως πολύ δύσκολα οι Utah θα χάσουν την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: