Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

22η Αγωνιστική Superleague

Βέροια-Άρης 1-0
Πολύτιμο τρίποντο η Βέροια για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Άρης μπήκε αρκετά καλά το ματς και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αν ήταν λίγο πιο προσεχτικός. Στο 27ο λεπτό η άμυνα του Άρη αδράνησε, και από την κεφαλιά του Καμαλ και έπειτα του Μπικόφσκι η Βέροια κατάφερε να προηγηθεί. Ο Άρης πίεζε για την ισοφάριση αλλά η Βέροια ήταν καλά κλεισμένη. Η μόνη αξιόλογη φάση που κατάφερε να κάνει ο Άρης ήταν το δοκάρι του Κοκε. Η Βέροια μπορούσε να διευρύνει το σκορ σε δυο περιπτώσεις που βγήκε σε αντεπίθεση αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε το 1-0.

Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 1-1
Ένα μετριότατο παιχνίδι με πολλά νεύρα. Και τα δυο γκολ προήλθαν από λάθη αντίπαλων μιας και ο Παντος και ο Γκάβρανσιτς δεν έδιωξαν καλά την μπάλα. Στο 30ο λεπτό, ο ΠΑΚΟ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι που έχασε αλλά ο Νικοπολιδης έδειξε για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα πιάνοντας το σουτ του Κονσεισαο. Οι δυο τους είχαν και μια κόντρα στα αποδυτήρια και επεσε λιγο ξυλο. Ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Σισιτς και κάπου εκεί τελείωσαν οι φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε στην άμυνα και όπως όλοι έχουμε καταλάβει πλέον, Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει σε κλειστές άμυνες όποτε το ματς τελείωσε.

Αστ Τρίπολης-Απ. Καλαμαριάς 1-1
Πολύ ωραίο ματς με αρκετές φάσεις και γκολ. Η Καλαμάρια πίεζε πάρα πολύ αλλά ο Αστέρας αντιδρούσε αρκετά καλά. Η Καλαμαριά ευτύχησε να σκοράρει με τον Χετεμαι αρκετά νωρίς αλλά παρόλα αυτά δεν κλείστηκε στην άμυνα και έτσι με μια σέντρα ο Φιλομενο έπιασε την κεφάλια και κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Καλαμαριά έδειξε αρκετά αδύνατη στο ψηλό παιχνίδι και ο Αστέρας είχε αρκετές ευκαιρίες με σέντρες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες αλλά ο Φιλομενο δεν κατάφερε να ξανασκοραρει. Στο 76 τραυματίστηκε ο Μάρτινς και ο Αστέρας έμεινε με 10 παίχτες. Η Καλαμαριά πίεσε περισσότερο σε αυτό το σημείο αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο. Ήταν η έβδομη αγωνιστική που ο Αστέρας δεν παίρνει την νίκη και ο πρόεδρος αποφάσισε να διώξει τον Κάμπος.

Πανιώνιος-Εργοτέλης 2-1
Εντάξει το ματς δεν ήταν τρομερό. Ο Πανιώνιος κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και έβαλε στο πρώτο ημίχρονο δυο γκολ με τον Τζιμπουρ και Χουτο. Ο Εργοτελης πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Ογκουνσοτο στο 85. Πλέον ο Εργοτελης φαβορί για να πέσει κατηγόρια ενώ ο Πανιώνιος πολύ κοντά στα play-off.

Ξάνθη-Λάρισα 1-1
Η Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η Λάρισα όμως ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει μόλις στο 4ο λεπτό και η Ξάνθη έτρεχε να ισοφαρίσει. Η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις με Γκρζέλακ με εκτέλεση φαουλ, ενώ είχε προηγηθεί μια κεφαλιά του Λαμπριακου στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη είχε πάλι την υπεροχή αλλά η Λάρισα ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και έτσι το σκορ έμεινε 1-1.

Ο.Φ.Η.-Ατρόμητος 0-1
Το ματς είχε μόνο δυο φάσεις. Η πρώτη ήταν στο 45 με τον Κορακακη να μην καταφέρνει να νικήσει τον Τζορβα σε τετ-α-τετ και η δεύτερη στο 61 με τον Περονε να νικάει σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα των Κρητικών. Ο ΟΦΗ πίεσε μετά από αυτό αλλά ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός αμυντικά.

Ηρακλής-Α.Ε.Κ. 0-1
Η ΑΕΚ παρόλο που δεν έπαιξε πολύ καλά κατάφερε να πάρει την νίκη με γκολ του Λυμπεροπουλου στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ηρακλής πίεσε πάρα πολύ την ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Γηραιός άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφερε. Έκπληξη προκάλεσε η χρησιμοποίηση, για πρώτη φορά φέτος, 7 Ελλήνων παιχτών της ΑΕΚ στην αρχική ενδεκάδα.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0
Ο ΠΑΟ είχε πολύ διάθεση σε αυτόν αγώνα. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο σχετικά γρήγορο γκολ του Γκουμα στον 11ο λεπτό. Τα πόδια των πράσινων λύθηκαν και έκαναν αρκετές επιθέσεις και είχαν αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Λεβαδειακος είχε και αυτός την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-3 φάσεις αλλά τα σουτ των παιχτών πήγαν άουτ. Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση των παιχτών του ΠΑΩ από κάποιο σημείο και μετά άρχιζε να πέφτει κυρίως λόγω της κούρασης από τον αγώνα με την Ρειντζερς αλλά κατάφερε να πάρει την νίκη.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Astra GTC vs Astra H










Τελείως τυχαία τα ομόχρωμα αδέρφια συναντήθηκαν στο parking του ΤΕΙ Αθήνας.
Ποιο είναι πιο όμορφο; χεχεχε
Ορίστε και ένα βίντεο με κάμερα εκ των έσω, enjoy

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα -μήπως υπερβάλουν;

Η κινδυνολογία και τα "επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα" συνεχίζονται από τα μέσα ενημέρωσης.
Υπερβάλουν ή είναι αισθησή μου; Μήπως θα έπρεπε να δώσουν προσοχή και σε άλλα πιο σοβαρά ζητήματα;
Δηλαδή για ποιους είναι επικίνδυνα, γι΄αυτούς που έχουν αυτοκίνητα και πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους;
Αν αυτό είναι επικίνδυνο

τότε αυτό
τι σκατά είναι;

(*Γίνεται τώρα και πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς προς την βόρεια Μαδαγκασκάρη)

Το παρακάτω τραγούδι αφιερωμένο σε όλους:
Κρυώνει κανείς;


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ο Διογένης της Σινώπης ζει σε ένα κουτί, όχι σε πιθάρι. Οι άστεγοι και το κρύο

8000 είναι περίπου οι άστεγοι στη Αθήνα -17000 στο Ελλάδα. Ζουν όπου βρουν, τρώνε ότι βρουν, άνθρωποι οικονομικά κατεστραμμένοι από δάνεια και κάρτες, απολυμένοι λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση, χρήστες ναρκωτικών, αποφυλακισμένοι.

Φαντάσου πως είναι αυτές οι δύσκολες κρύες μέρες που φτάνουν -που εγώ και εσύ βήχουμε λιγάκι- για αυτούς. Το σίγουρο είναι ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Και εδώ μπαίνει η πολιτεία, ο δήμος, κάποιος (ποιος;!) που θα μεριμνήσει για μία ζεστή σούπα και ένα κατάλυμα.

Η προηγούμενη δήμαρχος Αθηνών κάτι είχε κάνει, ξενοδοχεία, το κέντρο σίτισης, ξενώνες στον Καρέα και στου Ρέντη, μαζί με το Kέντρο Aστέγων της «Kλίμακας» και την «Κιβωτό της Αγάπης», της Χριστιανικής Αλληλεγγύης. Επίσης, για τις κρύες ημέρες είχαν ανοίξει κάποιοι χώροι και είχαν μοιραστοί κουβέρτες. Τώρα ναι, ίσως όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου, αλλά ήταν κάτι.

Φέτος δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει μέριμνα. Ούτε καν αναφορά. Τα ΜΜΕ, οι φορείς, τους αγνοούν όπως και εμείς.

Και κάνει ένα ψοφόκρυο έξω…


ΥΓ: Πήραμε μερικά τηλέφωνα στο ράδιο ΑΝΤ1, 902 Αριστερά στα FM, Πειραιά κανάλι 1, Alpha radio (όλοι οι άλλοι δεν το σήκωναν) Αν κάποιος ακούσει έστω μία αναφορά καλό θα ήταν να μας πει, για να δούμε ποιος και τι έκανε.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Happy Valentine's day!

Άντε χρόνια πολλά στους ερωτευμένους! :P

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Εξάτμιση και βελτίωση - Τεχνικές πληροφόρίες



Η απελευθέρωση της εξάτμισης δίνει ιπποδύναμη μόνο μέχρι ένα σημείο. Ο απόλυτος περιορισμός δύναμης στα αυτοκίνητα με τον z16le(r/t/h) είναι η διάμετρος εξαγωγής του στροβίλου, όπως συμβαίνει με όλους τους τούρμπο-κινητήρες. Η ογκομετρική απόδοση εξαρτάται περισσότερο από τις διαστάσεις της τουρμπίνας*2 και λιγότερο από την εξάτμιση και σχεδόν καθόλου από τον καταλύτη.

Ας δούμε όμως κάποια γενικά πράγματα σε σχέση με την εξάτμιση. Αυτό που αναγκάζει την φτερωτή της τουρμπίνας να γυρίσει είναι η ταχύτητα καυσαερίων με την οποία χτυπούν επάνω της. Η ταχύτητα καυσαερίων επιτυγχάνεται από την διάμετρο των σωληνώσεων και υπάρχει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην ταχύτητα αλλά και στο πόσο εύκολα περνάν τα καυσαέρια από την διάμετρο των σωληνώσεων. Αν έχεις πολύ μικρή διάμετρο ναι μεν τα καυσαέρια αυξάνουν την ταχύτητα τους και θα γυρίσεις την φτερωτή πιο γρήγορα και έτσι θα πετύχεις γρήγορο σπουλαριαμα αλλά από την άλλη στις ψηλές στροφές στριμώχνονται να περάσουν με αποτέλεσμα να χάνεις στο τέλος στα ψηλά, ενώ αντίθετα αν έχεις πολύ μεγάλη διατομή τότε ναι μεν δεν στριμώχνονται να περάσουν αλλά έχεις χάσει σε ταχύτητα χαμηλά που θες για να γυρίσεις την φτερωτή της τουρμπίνας πιο γρήγορα στις χαμηλές στροφές. Πιο απλά, ελευθερώνοντας παραπάνω από όσο πρέπει την εξάτμιση χάνεις σε σπουλαρισμα. Στόχος μιας καλής εξάτμισης: Να πετύχουμε ταχύτητα καυσαερίων χωρίς αυτό να είναι εις βάρος του όγκου τους που προσπαθεί να περάσει από κάποια διάμετρο σωλήνας. Αλλά πως;

Είναι γνωστό ότι η ταχύτητα καυσαερίων επηρεάζεται από την θερμοκρασία τους. Για να διατηρήσεις μια δεδομένη ταχύτητα καυσαερίων, αν λάβεις υπόψη την τεράστια διαφορά θερμοκρασίας τους (όσο προχωρούν προς τα πίσω κρυώνουν), θα πρέπει θεωρητικά να έχεις σταδιακή μείωση της διαμέτρου, ώστε να αντιμετωπίσεις την μείωση όγκου των καυσαερίων. Αρά η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι και μικρότερη όσο πάμε προς τα πίσω. Ας πάμε στο downpipe: Από αυτά που έχω διαβάσει το downpipe αποτελεί έναν επιπλέον αεροδυναμικό περιορισμό στην περιστροφή της τουρμπίνας. Αυτό είναι ένα «μέσο» για να βοηθήσει συμπληρωματικά στον έλεγχο του κυκλώματος της πίεσης. Απελευθερώνοντας το downpipe αλλάζουν τα δεδομένα στροφαρίσματος της τουρμπίνας, άρα και απόδοσής της. Γι' αυτό, ένα καλοσχεδιασμένο downpipe κάνει την τουρμπίνα αγνώριστη. Τις επιλογές που έχουμε για εξάτμιση στα Corsa και Astra θα τις δούμε σε κάποιο επόμενο άρθρο.
Stay tuned !!


*2 Ο εγκέφαλος περιέχει μοντελοποιημένο το πρότυπο λειτουργίας του κινητήρα με βάση τη ροπή. Στόχος ροπής σημαίνει ότι υπάρχει στόχος ογκομετρικής απόδοσης, δηλαδή στόχος πλήρωσης του θαλάμου καύσης που μεταφράζεται σε στόχο πίεσης τουρμπίνας με τη βοήθεια της χαρτογράφησης της ογκομετρίας και του αισθητήρα μάζας εισερχόμενου αέρα.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Στο αρχείο και πάλι! Αυτή την φορά η υπόθεση Κλαδά-Κουκοδήμου.

Όπως και η υπόθεση των υποκλοπών της Vodafone, έτσι και η υπόθεση Κλαδά-Κουκοδήμου μπήκε στο αρχείο!

Και ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τι έγινε και τι μας γίνεται, στα μουλωχτά, τις κάνουν τις μπινιές τους. Α, ρε, αναρωτιέμαι εάν υποτιμούν την νοημοσύνη μας ή αν όντως είμαστε ηλίθιοι...

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Requiem for a peek


τα σχόλια δικά μας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Λιθοβολισμός εξαιτίας μοιχείας


Γίνεται σήμερα, γίνεται τώρα, γίνεται στον κόσμο μας:

Γυναίκες κατηγορούνται για μοιχεία που δεν διέπραξαν, γυναίκες πεθαίνουν δια λιθοβολισμού!

Και οι πέτρες πέφτουν από γνωστούς, συγγενείς και φίλους.
Οι εκπρόσωποι του λαού, τα εκάστοτε τοπικά δικαστήρια, οι θρησκευτικοί νόμοι δεν συνηγορούν απλώς σε αυτό, καταδεικνύουν και τον τρόπο που θα πεθάνουν, θα ατιμαστούν, θα ξεφτιλιστούν...
Αυτό κι αν είναι "ιερό" έγκλημα...

Κι όλα αυτά τον Φεβρουάριο του 2008


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ!!

Όσους παιχταράδες και να φέρουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ. Έχω να πω αρκετά για αυτήν την αγωνιστική. Παρόλο που στην αρχή ήμουν υπερβολικά χαρούμενος για νίκη της ομάδας μου (είμαι Απόλλων Καλαμαριάς) επί του Ολυμπιακού, έπειτα από μερικές ώρες ήμουν πολύ νευριασμένος με διάφορα πράγματα που είδα ότι έγιναν αυτήν την αγωνιστική.

Πρώτα ας ξεκινήσουμε με τον Απολλωνάρα. Η Καλαμαριά ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό, πίεζε συνέχεια, ήταν πιο σοβαρή, είχε περισσότερη διάθεση και νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό. Τις ευκαιρίες τις είχε ο Απόλλωνας ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόνο μια φάση σε όλο το ματς. Άθλια εμφάνιση του Ολυμπιακού που αν και έχασε σκέφτεται να πάρει την νίκη με άλλο τρόπο. Λένε λοιπόν ότι η χρησιμοποίηση του Βάλνερ δεν ήταν νόμιμη διότι δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί ένας παίχτης σε πάνω από 2 ομάδες μια αγωνιστική χρονιά. Ναι μεν ο Βάλνερ έχει παίξει ήδη σε Falkirk και Hamilton(δανεικός) αλλά η FIFA δεν αναγνωρίζει τον οποιονδήποτε δανεισμό ως μετακίνηση – μετεγγραφή. Η Καλαμαριά για να μην εχει κανένα πρόβλημα, πριν να υπογράψει τον παίχτη πηρε επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις από FIFA, UEFA και ΕΠΟ και από την στιγμή που έχει μπει στα δελτία της ΕΠΟ δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο να ασχολούμαστε με αυτό. Το μόνο που εχω να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός αλλά και ο Εργοτέλης, η Βέροια και ο Λεβαδειακός(που και αυτοι μπορουν να κανουν ενσταση) είναι άθλιοι γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν την Καλαμαριά μέσα στο αγωνιστικό χώρο και έτσι προσπαθούν να βρουν «τρύπες» για την χτυπήσουν έξω από τα γήπεδα. Είναι πραγματικά θλιβερό.

Ας πάμε λοιπόν και στην Διαιτησία. Σε κάθε αγωνιστική όποιος χάνει, φταίει η διαιτησία. Αυτήν την αγωνιστική έχασε η ΑΕΚ οπότε είναι η σειρά της να διαμαρτυρηθούν. Τι να πω. Οι ΑΕΚ όσες φορές έχει χάσει βαθμούς, βγαίνει και μιλάει για την διαιτησία. Όταν νικάει όλα είναι μέλι-γάλα. Χθες βγήκε ο Ντέμης και είπε ότι η διαιτησία και η «πολιτεία» φταίει που θα χάσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Δεν φταίει ότι η ΑΕΚ δεν έχει παίχτες, δεν φταίει που ο Φερέρ είναι ψιλό-παπάρας, δεν φταίει που η φετινή ΑΕΚ είναι η χειρότερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Φταίνε οι διαιτητές. Δηλαδή τι να πω. Πάρτε παράδειγμα το χθεσινό ματς. Εντάξει η ΑΕΚ έπαιξε αρκετά καλά αλλά άξιζε την νίκη; Όχι!! Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και δίκαια νίκησε. Αλλά δεν έχει σημασία ποιος έπαιξε καλύτερα, αλλα σημασία έχει ότι φταίει η διαιτησία. Δηλαδή JUMBOΕλεος!!

Πραγματικά έχω βαρεθεί αυτό το πράγμα. Όλοι έχουν πέσει πάνω στην διαιτησία. Δεν λέω ότι η διαιτησία είναι καλή αλλά δεν είναι και τόσο χάλια. Αν δείτε τι γίνεται στο εξωτερικό θα φρύξετε. Αλλά εκεί δεν παραπονιούνται. Όπως και όταν παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, κανείς παράγοντας δεν διαμαρτύρεται(μμ πολύ περίεργο αυτό). Δεν θυμάμαι σε κανένα ευρωπαϊκό αγώνα, να εχει βγει μετά το ματς κάποιος παράγοντας και να εχει πει ότι φταίνε οι διαιτητές. Και μην μου πείτε ότι δεν έχουν γίνει σφαγιές σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Απλά, εκεί όλοι είναι κότες. Κ-Ο-Τ-Ε-Σ.

Το καλό στο εξωτερικό είναι ότι έχουν καταλάβει ότι ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού και μιας και είναι άνθρωπος υπάρχει πάντα το ανθρώπινο λάθος. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Δηλώσεις τύπου Νικολαιδη μόνο κακό κάνουν. Όταν πιέζεις τόσο πολύ τους διαιτητές είναι φυσικό να κάνουν και περισσότερα λάθη. Όπως και όταν οι παίχτες βουτάνε συνέχεια για να παίρνουν το φαουλ. Δηλαδή αντί να βρίζουν τους παίχτες που βουτάνε για να πάρουν το φαουλ, βρίζουν το διαιτητή που το σφυρίζει επειδή είναι σε λάθος γωνία και βλέπει και τον άλλον κάτω να πονάει. Μπορεί να υπήρχε πέναλτι στον Ριβάλντο αλλά ο διαιτητής δεν το είδε και μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που κάποιος διαιτητής δεν είναι σίγουρος, τότε η φάση είναι υπέρ του αμυνόμενου.

Από την στιγμή που δεν αλλάζουμε νοοτροπία, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είμαστε καταδικασμένοι. Από την στιγμή που οι δημοσιογράφοι, οι παράγοντες, οι προπονητές, οι παίχτες διαμαρτύρονται για την διαιτησία, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην Ελλάδα. Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι διαιτητές και αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Επεισόδια; Σεισμός ρε!!

Τι ειναι αυτά ρε;;

Μπάτσοι γουρούνια! Φασιστόμουτρα!
Γιατί; Μα γιατί κάνετε το ντου μαζί με τους χρυσαυγήτες ρε!! Ωρε ζώα!
Τρέχει το φασιστάκι, τρέχει και ο μπάτσος! Πέτρα το φασιστάκι, πέτρα και ο μπάτσος! Εν δύο, μαζί ενάντια στους αντεξουσιαστές!

Γεμίσαμε μπιμπ.