Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

(Το έλαβα με email απο τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους Κ.Φ.Πατρών σήμερα και σας το παραδίδω)

Είναι αλήθεια ότι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ της φυλακής Πατρών είναι όλοι από τη ΠΟΛΗ από όπου είναι και κάθεται ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ?

Είναι αλήθεια ότι ο ΑΔΕΛΦΟΣ του διευθυντή προΐσταται στο γραφείο προσωπικού υπάλληλο πτυχιούχο α.ε.ι ενώ αυτός είναι του γυμνάσιου?

Είναι αλήθεια ότι ο ΓΙΟΣ του αρχιφύλακα παίρνει επίδομα και άδεια-ρεπό για χρήση κομπιούτερ τη στιγμή που δεν ξέρει να χειρίζεται και στο πόστο του (θυρωρός) δεν έχει κομπιούτερ?

Είναι αλήθεια ότι ο Αρχιφύλακας και ο πρόεδρος του σωματείου καλούν όλους τους νέους συναδέλφους στα γραφεία τους και λένε στους συναδέλφους μας "ΨΗΦΙΣΤΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ". (λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα βγάλουν τους νέους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ και ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ.

Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιος φταίει γι αυτό? (Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ). Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). Με απόφαση της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) οι εργαζόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ περί ωραρίου εργασίας δουλεύουν μετά το νυκτερινό ωράριο (1 τα μεσάνυχτα με 7,30 το πρωί), έρχονται σε πρωινή βάρδια και δεν τους δίνεται ρεπό?

Είναι αλήθεια ότι οι ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ (δηλαδή διευθυντές τμήματος) είναι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ? Κόντρα στο νόμο! Και αυτοί διοικούν απόφοιτους Ανωτέρας και Ανωτάτης εκπαίδευσης εργαζόμενους?

Είναι αλήθεια ότι όποιος κρατούμενος διαμαρτύρεται δεν μπαίνει στα μεροκάματα η κόβονται οι άδειες τους?

Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).

Λέει ο "πρόεδρος του σωματείου " (αυτός που παίρνει από τον Διευθυντή, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ και θέλει να γίνει ο νέος Αρχιφύλακας με τις νέες κρίσεις τέλος του μηνός) «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις φυλακές Πάτρας, όπως σε όλες τις φυλακές της χώρας, αλλά για αυτά δεν ευθύνεται ο διευθυντής των φυλακών, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: Συνδικαλιστική άδεια ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ παίρνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου και είναι αυτοί που τα λένε. Πώς αλλιώς θα ευχαριστήσουν για τις "συνδικαλιστικές άδειες" τον Διευθυντή? (οι άδειες καταγράφονται στο βιβλίο υπηρεσίας)

Σχετικά με το νυχτερινό ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που καταγγέλλεται ως «μεσαιωνικό και απαράδεκτο», ο διευθυντής των φυλακών, Γ. Ζαρνομήτρος, δήλωσε ότι ισχύει εκεί ότι και σε όλες τις φυλακές της χώρας και ότι δεν είναι στο χέρι του να αλλάξει τον κανονισμό της φυλακής, που ισχύει για όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: Όσον αφορά το ωράριο σύμφωνα με το νόμο προϋποθέτει συγκεκριμένες ώρες εργασίας, ΟΧΙ ΟΜΩΣ και την κατανομή τους. Στη Πάτρα προς ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (και αυτό συμβαίνει μόνο στη Πάτρα με απόφαση ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ) όταν σχολάμε από τη βραδινή βάρδια στις 7,30 το πρωί και ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ να καθίσουμε 24 ώρες καλούμαστε να ξαναδουλέψουμε ΠΑΛΙ πρωί.

Για το όνομα του Θεού, φταίει ο Υπουργός? Γιατί δεν λένε ποιανού η υπογραφή είναι στην ημερήσια διαταγή του καταστήματος για το ωράριο? του Υπουργού?

4 φορές άλλαξαν το ωράριο εργασίας από πέρσι με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού!!! τη στιγμή που είμαστε 3 και 4 εργαζόμενοι σε μια θέση που δικαιολογεί μόνο 1 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!!! (93 συνάδελφοι στους 110, υπογράψαν αίτημα να βελτιωθεί το ωράριο τον Μάρτιο αλλά ο πρόεδρος του σωματείου αρνιόταν να τις παραδώσει στον Διευθυντή - πως αλλιώς εξαγοράζετε η νέα θέση του για Αρχιφύλακας?)

Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος σκουπιδιών στα προαύλια των κρατουμένων? "Καταπιέζονται τα δικαιώματα των αρουραίων, των κουνουπιών και των μυγών για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο αίμα των κρατουμένων?" Και το δικαίωμα της αξιοπρέπειας της διαβίωσης? Το δικαίωμα της υγείας? Το δικαίωμα να μην ζουν ανάμεσα σε σκουλήκια και ποντίκια? Το δικαίωμα της καθαριότητας? ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Μην ξεχνάτε ότι ο φασισμός για να επικρατήσει στη Γερμανία χρειάστηκε το φόβο. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ" γι αυτούς ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ (είμαστε στην ίδια μοίρα, στην ίδια την γραμμή αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα) ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ, γιατί η ανθρωπιά δεν πρέπει να σταματάει έξω από τα τείχη των φυλακών. Συγχωρήστε μας γιατί φοβόμαστε, αλλά και επειδή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά γίνεται μια προσπάθεια από δεσμοφύλακες και κρατούμενους να "ραγίσει" το γκέτο που είναι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

και ας απαντήσουν (εάν μπορούν) στα κάτωθι

1. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος στα προαύλια των κρατουμένων?

2. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος στα νεκρά προαύλια?

3. Γιατί υπάρχει ένα "καλαθάκι" σε κάθε διάδρομο των ορόφων στις ακτίνες? τη στιγμή που σε κάθε όροφο διαβιώνουν περίπου 120 άτομα, τη στιγμή που υπάρχουν 4 ακτίνες από 3 ορόφους.

4. Γιατί υπάρχει τόσο οξυμμένο πρόβλημα καθαριότητας στις ακτίνες που διαβιώνουν οι Αλβανοί (β' ακτίνα) και οι Ρωσοφωνοι (γ' ακτίνα) και όχι τόσο στην α' ακτίνα που είναι οι Έλληνες και στην δ' ακτίνα που είναι αποκλειστικά οι εργαζόμενοι-κρατούμενοι?

5. Γιατί ενώ καταθέσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τον Μάρτιο τις υπογραφές τους (η πλειοψηφια και είναι πάνω από 82 σε σύνολο 95) για την βελτίωση του ωραρίου εργασίας, και ενώ είχε δεσμευθεί ο Αρχιφύλακας να το κάνει, μετά από τόσο καιρό δεν το κάνει?

6. Γιατί οι εργαζόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε αντίθεση με την νομοθεσία περί ωραρίου εργασίας δουλεύουν μετά το νυκτερινό ωράριο (1 τα μεσάνυχτα με 7,30 το πρωί), και έρχονται την επόμενη σε πρωινή βάρδια και δεν τους δίνεται ρεπό?

7. Γιατί όλο οι ίδιοι και ίδιοι είναι οι κρατούμενοι που κάνουν μεροκάματα? ενώ υπάρχουν άλλοι που περιμένουν

μήνες να πάρουν σειρά? και έχουν λιγοστούς μήνες για να αποφυλακισθούν?

8. Γιατί ενώ οι κρατούμενοι εργαζόμενοι καθαριστές ζητούν να πλύνουν τα προαύλια με μηχάνημα (υπάρχει στο

συνεργείο της φυλακής) που ρίχνει με πίεση το νερό μαζί με απορρυπαντικό, την ιδία στιγμή δεν τους αφήνουν

από την διεύθυνση?

9. Γιατί τα προαύλια δεν έχουν πλυθεί ΠΟΤΕ, εδώ και 4 χρόνια?

10. Γιατί αφού δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην υδροδότηση της φυλακής των Πατρών τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από την ΕΤΒΑ την αρμόδια υπηρεσία για την υδροδότηση της όλης περιοχής, καθώς η φυλακή βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Αύγουστος) υπήρξαν κάποιες διακοπές της υδροδότησης στις πρώτες νυχτερινές ώρες ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ στις ώρες 7,30 το πρωί και 1,30 το μεσημέρι, που είναι ώρες σκουπίσματος της φυλακής.

11. Γιατί η διεύθυνση δίνει ΕΝΑ μόνο ρολό χαρτί τουαλέτας για κάθε κρατούμενο το ΜΗΝΑ?

12. Γιατί τόσο καιρό (4 χρόνια) δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, εκμάθησης κ.λ.π την ίδια στιγμή σε όλες τις φυλακές υπάρχουν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, κομπιούτερ, κατασκευές εργόχειρων κ.λ.π?

13. Γιατί δεν απαντάει κανείς για το προβληματικό ωράριο εργασίας τη στιγμή που υπάρχει ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ

εργαζομένων?

14. Γιατί οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, κ. Νικόλαος Τσούκαλης, του ΠΑΣΟΚ κ.κ Μ.Βέρρας, Α.Κατσιφάρας, Κ. Σπηλιώπουλος, της ΝΔ κ. Ν.Παπαδημάτος και του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλος εμποδίστηκαν να επισκεφτούν τους χώρους των ΝΕΚΡΩΝ προαυλίων? όταν μάλιστα είχαν έρθει μετά τις 12 το μεσημέρι που είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ των κρατουμένων κλειστοί?

15. γιατί όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δει το βιβλίο υπηρεσίας εργαζομένων δεν του δείξανε το "βιβλίο ρεπό?" αλλά και στο βιβλίο υπηρεσίας γράφει (σε ειδικό υπόμνημα) ότι εμείς οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουμε μέχρι και 18 ώρες για να πάρουμε ρεπό.

16. Αφού Διευθυντής και πρόεδρος του σωματείου λένε οτι "η φυλακή της Πάτρας είναι υπόδειγμα και ότι όλα αυτά είναι ψεύδη" γιατί φωνάξανε την Πυροσβεστική (πριν τρεις εβδομάδες, το συμβάν καταγράφτηκε στο βιβλίο κλήσεων της Πυροσβεστικής) για να ξεπλύνει προαύλια? (οι Πυροσβέστες αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο).

17. Τη στιγμή που το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της φυλακής Πατρών επιβεβαιώνει ότι δίνεται ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ το μήνα σε κάθε κρατούμενο, ισχυρίζονται (Διευθυντής - Πρόεδρος σωματείου) ότι όλα λειτουργούν τέλεια και οτι οι καταγγελίες είναι ψευδείς?

18. Αφού "λέμε ψέματα" γιατί τότε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας συζητήθηκαν οι καταγγελίες? Αφού λέμε ψέματα γιατί για πρώτη φορά στα ιστορικά ήρθαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού? και αφού λέμε ψέματα ΤΟΤΕ και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ.Βέρρας λέει ψέματα με την επερώτηση του στη Βουλή αλλά και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα στη δικιά τους επερώτηση στη Βουλή. Και το βιβλίο κλήσεων της Πυροσβεστικής λέει ψέματα, και το βιβλίο υπηρεσίας μας λέει ψέματα περί πρωινής υπηρεσίας μετά τη βραδινή?

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Flowering Blight - The Perfect Pair

Αυτό το σιντάκι μόνο τυχαία δεν έπεσε στα χέρια μου. Ποιοί είναι οι Flowering Blight; Και ποιός είναι ο Mr. Blight συγκεκριμένα; Αυτό το ξέρουν μόνο όσοι ξέρουν την πραγματική ταυτότητα του "Hermes Pan". Και ποιοί ξέρουν την πραγματική ταυτότητα του "Hermes Pan";

Η απάντηση είναι: τα σωστά άτομα. Τα άτομα στα οποία απευθύνεται κυρίως αυτό το σιντάκι. Τα άτομα τα οποία διαπίστωσαν ότι με την αποχώρηση του εν λόγω κυρίου από τους Ministry, χάθηκε η dark/ambient/industrial χροιά τους, οι μαστουρωτικές τους (σε μερικούς δίσκους) ατμόσφαιρες. Όχι οτι τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τους Ministry, όμως σίγουρα όλοι οι φίλοι της μπάντας αναρωτιώμαστε πώς θα ήταν ο ήχος τους αν ο συγκεκριμένος κύριος δεν είχε αποχωρήσει το 2003... Λιγότερο metal, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το "The Perfect Pair" για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή το αγόρασα για να υποστηρίξω την Ιδέα. Δεν είχα μεγάλες προσδοκίες. Άλλωστε από το 2003, δεν φάνηκε κάποια κίνηση για solo δίσκο του Paul, και η συνεργασία του με τους U.S.S.A. ήταν μάλλον αδιάφορη.
Οπότε αποφάσισα να ενθαρύνω αγοράζοντας. Άλλωστε η εταιρεία "No, So Yes" μοιάζει πιο πολύ με οικογενειακή επιχείρηση παρά με δισκογραφική. Οπότε money well spent!

Άξιζε η αγορά; Αρχίζω να πιστεύω πως ναι, και μάλιστα με το παραπάνω! Δεν είναι δίσκος της "μιας φοράς" ούτε δίσκος με χιτάκια. Είναι δίσκος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για ένα πολύ συγκεκριμένο ήχο, και θέλει κάμποσες ακροάσεις μέχρι να σου αποκαλυφθεί.

Ποιός είναι αυτός ο ήχος;
Layered με samples να δίνουν ρυθμό, ρυθμοί αργοί και βασανιστικά "επίμονοι", σκοτεινή ατμόσφαιρα (κάτι σαν ambient-goth) , και (ηθελημένα) παράφωνα φωνητικά όπου χρειάζεται. Ή όπως σωστά τον περιγράφει και ο ίδιος:
"How do you like it? Slow, heavy, dark, & layered with distortion and moments of discord? Hmm, yeah-- me too. This is Flowering Blight."

Προσωπικά εγκρίνω, και αναμένω MOAR! (και κάτι πιο metal δεν θα με χάλαγε πάντως!)
Α! Btw, το ντουέτο στο "Even This Day" γαμάει!

Ορίστε και μερικά links:
Flowering Blight Official
Flowering Blight MySpace